Inspiratie, hoe kan ik mijn vensterbank decoreren?

In elk huis kun je wel een vensterbank vinden. Vaak ook op meerdere plekken in meerdere kamers. Je kunt ervoor kiezen om deze leeg te houden, maar juist in de vensterbank kun je creatief te werk gaan door deze op verschillende manieren te decoreren. Lees verder voor tips en inspiratie voor het opsieren van jouw vensterbank.

Probeer verschillende planten

Planten zijn, en worden steeds meer, hip. De vensterbank is de ideale plek om leuke planten te plaatsen. Het is dan wel belangrijk om hier planten te plaatsen die veel zonlicht nodig hebben. Planten die niet zo van zonlicht houden kun je hier beter niet plaatsen. In de vensterbank komt namelijk meestal veel licht binnen door de ramen.

Je zou een simpele plant in de vensterbank kunnen zetten, maar je kunt ook proberen om hier op een creatieve manier meet e werken. Je kunt bijvoorbeeld een paar verschillende soorten planten uit kiezen en deze in verschillende kleuren of soorten potten plaatsen. Je zou ook kunnen kiezen voor één grotere plant waar dan andere kleinere planten omheen worden gezet.

Met verschillende maten planten en potten kun je veel speling creëren. Als je het graag wat rustiger wilt houden kun je verschillende planten in dezelfde potten plaatsen. Zo creër je meer een geheel.

Maak clusters van verschillende items

Als je niet erg van planten houdt, of niet alleen planten in de vensterbank wilt, kun je ook andere items clusteren. Zo kun je bijvoorbeeld een klein groepje maken van een kaars, een plantje en een fotolijst. Door hierbij te kiezen voor verschillende vormen en materialen zorg je ook voor een unieke vensterbank.

Probeer ook hierbij verschillende kleuren uit. Als je het lasting vind om te kiezen welke kleuren je kunt gebruiken, zou je kunnen kijken naar kleuren die je al in het interieur hebt zitten. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren van de kussen op de bank en kies in diezelfde kleur een plantenpot of kaarsje uit.

Kies de juiste raamdecoratie

Zonder de juiste raamdecoratie is jouw vensterbank natuurlijk nog niet compleet. Zo zijn bijvoorbeeld rolgordijnen ideaal. Als je de rolgordijnen laat zakken tot boven de vensterbank decoratie, kun je nog steeds vanaf buiten meekijken naar de decoraties, zonder dat er direct naar binnen gekeken kan worden. Met transparante rolgordijnen zorg je er ook nog voor dat daglicht nog steeds naar binnen valt.

Gaat het om de vensterbank bij het raam waar je niet veel inkijk hebt? Of wil je gewoon een open raam behouden? Dan kun je ook kiezen voor gordijnen met plooi. Denk aan een enkele, dubbele of wave-plooi. Afhankelijk van wat je verder nodig hebt in die ruimte, kun je elke stof en kleur kiezen die je wilt. Met de juiste kleur en stof combinatie maak je jouw vensterbank decoratie helemaal af.