Wat is trending, ramen en deuren?

Als we naar woontrends kijken denken we meestal alleen aan de trends onder het interieur. Nieuwe kasten, banken, tafels en kleuren. Ramen en deuren horen echter ook bij de look van je woning. Deze zijn vaak de ‘finishing touch’ op je woon decoratie. Om jou op weg te helpen tijdens het kiezen van de juiste ramen en deuren, nemen wij een kijkje naar de laatste raam en deur trends.

Gekleurde voordeur

De voordeur is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van je woning. Voordeuren moeten natuurlijk aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Als er een raam in zit, dan is dit vaak langwerpig en smal. Daarnaast is er ruimte voor de sloten, zodat de voordeur goed op slot kan. Ook is de voordeur vaak van zwaarder materiaal gemaakt om zo het slechte weer tegen te houden. Steeds vaker zien wij voordeuren met een vrolijke kleur voorbij komen. De voordeur is het eerste wat iedereen ziet als ze langskomen. Door een kleur te kiezen die echt bij jou en je huis past, kun je dus gelijk een goede indruk geven.

Ramen in de achterdeur

Ramen in balkon- en tuindeuren plaatsen is helemaal trending. Op deze manier creëer je nog meer licht in huis en geef je deze deuren een open uiterlijk. Natuurlijk zijn er nog wel eisen voor een buitendeur waar jij je aan moet blijven houden. Zo moet de deur weer en wind buiten houden en goed op slot kunnen.

Grotere ramen

Bij zowel ramen als deuren zie je steeds grotere glazen voorbij komen. Grote ramen brengen meer licht binnen en kunnen een ruimte een groter uiterlijk geven. Om niet alleen maar ramen in huis te hebben, worden deze vaak opgedeeld met dunne kozijnen of raamlijsten. Dit zorgt voor een speels geheel. Bij voordeuren worden minder grote ramen gebruikt. Deze zijn dan wel langer, maar vaak ook smaller.

Aluminium

De extra ramen worden dus op hun plaats gehouden met smalle lijsten en kozijnen. Om de ramen niet te zwaar te maken, zien we dat aluminium kozijnen en lijsten steeds populairder worden. Aluminium is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je dit goed bij de rest van het interieur kan matchen. Bovendien zien je ramen er extra strak uit in aluminium.

Hout

Ook houten ramen en deuren zien wij steeds vaker voorbij komen. Het hout is dan meestal van duurzame afkomst. Houten kozijnen, raamlijsten en deurposten passen perfect in een rustiek, natuurlijk of Scandinavisch interieur, waarbij natuurlijke materialen de hoofdrol spelen. Ook met hout kun je grotere ramen opdelen.