dakraam rolgordijnen op maat

Praktische oplossingen: rolgordijnen voor dakramen

Dakramen zijn een prachtige toevoeging aan elk huis, waardoor natuurlijk licht de ruimte binnenstroomt en een gevoel van openheid creëert. Om volledige controle te hebben over de lichtinval en privacy, zijn dakraam rolgordijnen de perfecte oplossing. Bij ons vind je een uitgebreide selectie rolgordijnen, speciaal ontwikkeld voor dakramen van gerenommeerde merken zoals Velux, Fakro, Keylite, Rooflite, en Dakstra. Laten we eens dieper ingaan op waarom deze rolgordijnen de ideale keuze zijn.

Wat zijn dakraam rolgordijnen?

Onze dakraam rolgordijnen zijn vervaardigd met een aluminium frame en zijn voorzien van 100% verduisterende stof. De gordijnen worden nauwkeurig ontworpen om perfect aan te sluiten op dakramen, zonder enige kieren en met een optimale afwerking. Een opvallend kenmerk van deze rolgordijnen is de mogelijkheid om de hoeveelheid lichtinval eenvoudig te regelen. Dankzij het moeiteloos vastzetten op elk punt, heb je volledige controle over de gewenste sfeer in jouw ruimte.

Voor- en nadelen van dakraam rolgordijnen

De voordelen van onze dakraam rolgordijnen zijn legio. Ze zijn vervaardigd met 100% verduisterende stof, waardoor je ongestoord kunt genieten van een goede nachtrust of de perfecte sfeer kunt creëren in je woonkamer. Het aluminium frame zorgt niet alleen voor een nette afwerking maar ook voor kindveiligheid, aangezien er geen koord aanwezig is. De zijgeleiding met u-profielen garandeert dat er geen kieren ontstaan, en de montage is zeer eenvoudig, zelfs voor de minder ervaren klusser.

Echter, het feit dat deze rolgordijnen alleen handbediend zijn en niet elektrisch, kan voor sommigen als een nadeel worden beschouwd. Maar de eenvoudige bediening maakt dit meer dan goed. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren.

KenmerkVoordeelNadeel
Materiaal en Constructie100% verduisterende stof en aluminium frameAlleen handbedienend, niet elektrisch
KindveiligheidGeen koord, kindveilig
AfwerkingNette afwerking met aluminium frame
LichtreguleringGeen kieren dankzij zijgeleiding u-profielenAlleen handmatige bediening
MontageZeer eenvoudige montageNiet geschikt voor elektrische bediening
KleuroptiesVerkrijgbaar in 11 kleurenBeperkte kleurkeuzes in vergelijking met andere opties
Populariteit van kleurenTop 5: Zwart, Wit, Creme, Grijs, BlauwIndividuele kleurvoorkeur kan variëren
LichtinvalregelingMoeiteloos vastzetten op elk punt voor controleElektrische bediening ontbreekt

Meest verkochte kleuren voor dakraam rolgordijnen

Om je te helpen bij het maken van een keuze, presenteren we onze top 5 meest verkochte kleuren voor dakraam rolgordijnen:

  1. Zwart Dakraam Rolgordijn
  2. Wit Dakraam Rolgordijn
  3. Creme Dakraam Rolgordijn
  4. Grijs Dakraam Rolgordijn
  5. Blauw Dakraam Rolgordijn

Deze kleuren zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun populariteit en veelzijdigheid, zodat ze naadloos aansluiten bij diverse interieurstijlen.

Hoe moet je dakramen opmeten?

Voordat je een keuze maakt, is het cruciaal om de juiste afmetingen te hebben. Volg deze eenvoudige stappen:

  1. Zoek het typeplaatje van jouw dakraam, meestal geplaatst aan de zij- of bovenkant.
  2. Noteer het merk en het type van het dakraam.
  3. Maak op basis van deze informatie de juiste selectie op onze productpagina.

Een Velux dakraam dient bijvoorbeeld gemeten te worden volgens het specifieke Velux-meetsysteem.

Hoe kan je dakraam rolgordijnen monteren?

Wij begrijpen dat niet iedereen een klusser is, en daarom hebben we gezorgd voor een eenvoudige en snelle montage. Onze garantie is dat iedereen dit kan doen, met een gemiddelde installatietijd van minder dan 10 minuten. Raadpleeg de bijgeleverde handleiding, bekijk de montagevideo, of volg het online stappenplan voor stapsgewijze instructies.