Rolgordijnen in de babykamer

De babykamer inrichten is een van de leukste dingen als er een kleintje op komst is. Vaak wordt hierbij echter niet of nauwelijks nagedacht over geschikte raamdecoratie voor in de babykamer, terwijl dit juist heel belangrijk is. Een rolgordijn is de ideale raamdecoratie om in de babykamer op te hangen.

Waarom is de raamdecoratie zo belangrijk?

Door de juiste raamdecoratie in de babykamer op te hangen zorg je voor een goede nachtrust en voor optimale comfort. Voor kinderen is het prettig als de kamer niet te licht is. Als je kleintje ’s middags nog slaapt, is het handig als de slaapkamer dan ook donker kan blijven. Daarom is verduisterende raambekleding een echte aanrader. Raamdecoratie houdt ook de sterke zonnestralen en kou tegen, zo blijft de kamer aangenaam aan voelen voor het kind. Daarnaast geeft bekleding voor de ramen de nodige privacy, niet iedereen kan zomaar naar binnenkijken. De kinderkamer is zo ook de ideaal plek om bijvoorbeeld rustig borstvoeding te kunnen geven of de luiers te verschonen.

Waarom rolgordijnen in de babykamer?

Een rolgordijn is de perfecte raamdecoratie voor als je schuine ramen hebt of als er niet veel ruimte is in de kinderkamer. Rolgordijnen nemen namelijk weinig ruitme in en zijn makkelijk om op te hangen. Je kunt met verduisterende rolgrodijnen de babykamer, ook overdag, goed donker maken voor tijdens het slapen en gemakkelijk zelf de lichtinval regelen. Je kunt rolgordijnen ook combineren met verduisterende overgordijnen. In dat geval kun je ook semi-transparante of duo rolgordijnen ophangen. Zo kun je ook zelf de gewenste privacy hierop aanpassen.

Rolgordijnen zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende mooie kleuren. Dit is natuurlijk heel leuk voor in de baby- en kinderkamers. Je kunt zo makkelijk wat extra kleuren toevoegen om de kamer op te vrolijken. Ook kun je door de brede kleurkeuze de gordijnene makkelijk matchen met de andere kleuren in de babykamer.