Waarom zijn rolgordijnen een goede keuze voor op het kantoor?

Rolgordijnen op maat zijn niet alleen een ideale oplossing voor de ramen in huis, maar ook voor op het kantoor. Een vaste werkplek, een vergaderruimte of een meeting room, voor de juiste sfeer, effectief werken en vergaderen zijn ramen op kantoor erg belangrijk. Wij hebben namelijk behoefte aan daglicht en frisselucht. Om geconcenrteerd te kunnen werken is het ook belangrijk dat je niet wordt afgeleid door geluiden, een onprettige lichtinval of andere mensen die even meekijken door het kantoorraam. Hierbij komen de functionaliteiten van rolgordijnen goed van pas.

Het filteren van daglicht

Als de zon direct op jou beeldscherm schijnt kan dit erg vervelend zijn. Het licht reflecteert en je kunt hierdoor minder goed op het beeldscherm kijken. Met rolgordijnen in het kantoor filter je het daglicht. Door te kiezen voor een semi-transparante rolgordijnstof behoud je het daglicht, zonder dat deze te vel op het beeldscherm of in de ogen schijnt. Een screendoek zorgt dat het minder warm wordt in een kantoorruimte. Dit zorgt weer voor een betere werkomgeving gedurende de zomer. Het screendoek heeft namelijk de eigenschap om de warmte buiten te houden en het daglicht te filteren. Het is daardoor ook niet te donker in het kantoor.

Akoestiek en privacy

Daarnaast is de akoestiek ook erg belangrijk. Met stoffen raambekleding – zoals een rolgordijn – verbetert de akoestiek in jouw kantoor. Zo heb je geen last van galm tijdens een telefoon gesprek of vergaderingen. In een bedrijfspand kan het rolgordijn bovendien ook toegepast worden om privacy te creëren. Glazen spreekkamers wil je soms helemaal kunnen afsluiten.  Zo kan niet zomaar iedereen meekijken tijdens een overleg. Je hangt de rolgordijnen dan niet alleen voor de buitenramen, maar ook voor de glazen scheidingswand.

Kleurenkeuze

Rolgordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Er is voor ieder een kleur die past bij het interieur of de huisstijl van het bedrijf. Je kunt het kantoor dus ook een leuke sfeer geven door een hippe of frisse kleur uit te kiezen.

Bekijk hier al onze rolgordijnen