Slaapkamer maximaal donker maken met verduisterende, goedkope rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de finishing touch van je interieur. Zo creëer je een sfeervol huis. Rolgordijnen hebben veel pluspunten. Ze zijn verkrijgbaar in effen kleuren, maar ook in vrolijke dessins en geschikt voor bijna ieder raam. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor een slaapkamer of een ruimte waar je geen lichtinval wil hebben. Naast dat het een ruimte verduisterd zorgt een verduisterend rolgordijn ervoor dat de warmte van de zon wordt tegengehouden, zeker als je rolgordijn een lichte kleur heeft. 

Verduisterende rolgordijnen

Het meest gekozen product in verduisterende raambekleding is het rolgordijn. Wanneer een rolgordijn verduisterend is, zal deze voorzien zijn van een 100% verduisterende stof. Verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Voor de achterkant heb je twee opties: Een witte warmtewerende achterkant of dezelfde kleur als de voorkant. Voor optimale verduistering kies je voor zonwerende rolgordijnen met zijgeleiding profielen. Deze sluiten namelijk ook de zijkanten van de stof af. Zo komt er minder licht langs de zijden naar binnen.

 • Past altijd precies
 • Dimout tot blackout stoffen
 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
 • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
 • Geschikt voor alle type ramen: standaard, dakramen & kiep-kantel ramen.
 • Kies voor standaard of luxe afwerking
 • 100% samenstellen naar wens

Duo rolgordijnen

De naam suggereert het al: Bij duo rolgordijnen bewegen twee banen stof over elkaar. Een doorschijnende baan en een gekleurde baan. Zo bepaal je zelf de inkijk en lichtinval. Bij het sluiten van de verduisterende banen over de transparante banen, wordt het zonlicht geweerd. Weet wel dat er eventueel nog licht door de kieren kan komen.

 • Unieke uitstraling
 • Veel lichtinval
 • Maakt de kamer optisch ruimer
 • Bepaal eenvoudig de privacy door verschuiven van horizontale banen
 • Maatwerk past altijd precies
 • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
 • Kies voor standaard of luxe afwerking
 • 100% samenstellen naar wens

Raam verduisteren zonder te boren

Op zoek naar een rolgordijn zonder boren? Heb jij bijvoorbeeld kunststof kozijnen of kiepkantel ramen? Ontdek onze collectie van Smartfit rolgordijnen zonder boren. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor kozijnen en kiepramen. Het frame wordt eenvoudig op het kozijn geklikt door middel van steuntjes. Het klik-en-klaar systeem is daarbij mooi afgewerkt, heeft een strak design en is eenvoudig te bedienen. Omdat deze op maat zijn gemaakt, past deze altijd en zijn is deze extra verduisterend zonder kieren. Tip: Kies in de slaapkamer voor verduisterende rolgordijnen. Door het profiel creëer je nog meer verduistering.

Ga voor elektrisch gemak

Elektrische rolgordijnen bieden ultieme luxe & comfort. Zeer nette afwerking met luxe cassette, de motor is dus niet zichtbaar. Deze hebben een eenvoudige bediening met wandschakelaar, afstandsbediening of met een app op jouw smartphone of tablet. Ook Smart Home stembediening is hierbij mogelijk met Alexa, Google Home, IFTTT. Stel het rolgordijn op maat geheel naar wens samen. Kies uit 300+ kleuren, zijgeleiding, bediening, afwerking en meer.

3 tips voor een nog betere nachtrust

1. Leg de telefoons niet in de slaapkamer

Elektrische apparaten zoals tv’s en smartphones barsten van het blauwe licht. Door dit blauwe licht maakt je lichaam minder melatonine aan. Dit hormoon zendt signalen naar je hersenen dat het tijd is om te slapen. Bovendien werkt een smartphone stressverhogend. Nog even een mailtje van werk lezen? Of het laatste nieuws checken? Deze prikkels kunnen leiden tot stress en houden je uit je slaap.

2. Maak gebruik van een Blauw Licht Filter Bril aan

Geen televisie of telefoon voor het slapen gaan is dus het allerbest. Blauw licht zorgt er voor dat de aanmaak van melatonine verstoord wordt. Ben je toch verknocht door je Instagram feed voor je naar bed gaat? Schaf dan een blauw licht filter bril aan. Let op: Hoe geler de glazen, hoe beter de filtering.

3. Probeer ook slaapmeditatie

Het klinkt misschien wat ‘zweverig’. Toch zou je slaapmeditatie eens een kans moeten geven. Een rustgevende stem neemt gedachten mee naar een objectieve plek. Je zult merken dat je niet langer op je gedachten gefocust bent.

Gratis kleurstalen

Verduisterende gordijnen in wit of toch liever zwart? Of heb je misschien een voorkeur voor een opvallende kleur? Wij begrijpen dat kleurkeuze soms best lastig kan zijn. Daarom kun je gratis en eenvoudig gratis kleurstalen aanvragen. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.