De beste rolgordijnen voor in de slaapkamer, welke kies ik?

In de slaapkamer willen we zo weinig mogelijk licht van buitenaf hebben. Het liefst moet het helemaal donker zijn, om zo een optimale nachtrust te behalen. In de slaapkamer wil je daaromn het liefste verduisterende raambekleding kiezen, zoals verduisterende rolgordijnen of verduisterende gordijnen in de slaapkamer.

Verduisterend rolgordijn voor de slaapkamer

De meest vanzelfsprekende vorm van raamdecoratie die geschikt is voor in de slaapkamer is een verduisterende rolgordijnen op maat. De stof zelf is namelijk 100% verduisterend. Dit betekent dat het natuurlijke licht van buitenaf geblokkeerd wordt.

Er zal echter wel wat licht binnenkomen, door de kleine kieren tussen de wand en de zijkant van de rolgordijnstof. Om het rolgordijn op te hangen is er ruimte nodig voor de montagesteunen, hierdoor ontstaan lichtkieren. Als de situatie het toelaat, raden we je daarom altijd aan om de rolgordijnen op de dag te plaatsen. Plaats je een verduisterend rolgordijn tussen twee muren? Dan zul je altijd kleine lichtkieren houden.

Bekijk de blog: In de dag of op de dag? Om meer te weten over de montage mogelijkheden van rolgordijnen.

Rolgordijnen met zijgeleiders voor de slaapkamer

Naast standaard rolgordijnen, kun je ook kiezen voor rolgordijnen met zijgeleiders. Rolgordijnen met zijgeleiders hebben een mooie afwerking. De rol van het gordijn is net als bij de minicassette aan de bovenkant weggewerkt in een cassette en aan de zijkanten is het rolgordijn ingespannen met zijgeleiders. Het voordeel ten opzichte van het rolgordijn zonder geleiders, is dat deze ervoor zorgen dat er geen kieren kunnen ontstaan. Ook smartfit rolgordijnen beschikken over deze eigenschap.

Wat zijn de voordelen van een smartfit rolgordijn?

  • Boren is niet nodig
  • Zeer gemakkelijk monteren
  • Extra stijlvolle uitstraling
  • Op maat gemaakt (past altijd)
  • Extra verduisterend & geen kieren
  • Gemakkelijke bediening (handgreep)
  • Eenvoudig schoonmaken
  • Zeer kind veilig, geen trekkoord

Verduisterend duorolgordijn voor de slaapkamer

Liever geen standaard verduisterend rolgordijn? Dan kun je ook kiezen voor een verduisterende duo rolgordijnen. Deze raamdecoratie bestaat uit twee lagen stof, gemaakt van een verduisterende stof en een transprante stof.

Zet je de transparante banen tegenover elkaar, dan komt er licht binnen. Zet je een transparante baan tegenover een gesloten baan, dan zal het donker zijn in de ruimte. Omdat deze vorm van raamdecoratie bestaat uit twee lagen stof, kan er minimaal licht door de kieren komen.