Wat zijn de populaire trends onder rolgordijnen?

Een rolgordijn op zichzelf is vaak niet zo bijzonder. Maar je kunt je rolgordijnen op maat wel bijzonder maken door gebruik te maken van stijl en kleuren. Door te kiezen voor bijvoorbeeld luxe opties kun je deze goed laten aansluiten op jouw wensen en eisen. In dit artikel vind je de trends van dit moment op het gebied van rolgordijnen.

Simpele stijl

Eenvoud is de trend van het moment. De drukke prints en motieven van vroeger zijn verleden tijd. De bloemmotieven, fotoprints en beletteringen die populair waren in 2013 zijn niet meer populair. Deze verfraaiingen zijn erg druk, terwijl er nu vaak gekozen wordt vpoor een rustgevende uitstraling.

rolgordijnen passen goed bij deze simpele stijl. Deze zijn eenvoudig in gebruik en krijgen een uniek uiterlijk door te kiezen voor een passende kleur. Ook kun jij ze helemaal aanpassen naar jouw behoeftes door bijvoorbeeld te kiezen voor een elektrisch rolgordijn of een rolgordijn met zijgeleiding.

Verduisterende rolgordijn het meest gekozen

Rolgordijnen zijn in drie verschillende stofsoorten beschikbaar:

• Transparant

• Lichtdoorlatend

• Verduisterend

Het rolgordijn die hierbij het meest gekozen wordt, is het verduisterende rolgordijn. De stof van verduisterende rolgordijnen heeft aan één kant een speciale coating dat mee kleurt met de kleur van de stof. Het verduisterende rolgordijn is zo populair, omdat mensen steeds meer waarde hechten aan een goede nachtrust. Hierbij is een donkere slaapakamer essentieel. Door te kiezen voor verduisterende rolgordijnen met zijprofiel kun je de slaapkamer maximaal verduisteren.

Kleurtrends van dit jaar

Arfgelopen jaar bleken natuurlijke tinten erg populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurlijke aardetinten, kleitonen en tonen van menselijke huid. Het oranjeachtige koperen kleur ademt warmte in je interieur.

Eenvoudige natuurlijke tinten rolgordijnen zijn dus de trend van het moment. Naast de kopertinten zijn ook bos- en watertinten erg gewenst. Ook de kleur wit is al jaren, en blijkt ook dit jaar weer, enorm populair voor rolgordijnen. Deze populariteit heeft te maken met een trend van 2014 die nog steeds leeft: de combinatie van diverse witsoorten.

Wil je graag zeker weten dat jij de juiste kleur rolgordijnen hebt gekozen? Vraag dan hier gratis kleurstalen aan.