Wat zijn dakraam rolgordijnen?

In steeds meer woningen wordt de bovenste woonlaag omgebouwd tot een volwaardige verdieping om te slapen, werken, studeren of hobbyen. Heb je een schuin dak op zolder? Om daglicht binnen te laten, valt de keuze dan vaak op een dakraam. Dakramen kunnen snel geïnstalleerd worden, zonder vergunning en zijn een stuk gunstiger geprijsd dan een dakkapel.

Zeker als je de zolder als slaapkamer inricht, is het verduisteren van de ruimte erg belangrijk. Bovendien kan het onder het schuine dak in de zomer best warm worden. Goede raamdecoratie is essentieel voor verduistering en warmtewering. Het populairste product voor het dakraam is het rolgordijn. In dit blog vertellen we je alles over het dakraamrolgordijn.

Wat zijn dakraamrolgordijnen dan precies?

Onze selectie dakraam rolgordijnen is dé oplossing voor alle dakramen. Speciaal ontwikkeld voor dakramen van de merken: Velux, Fakro, Keylite, Rooflite en Dakstra. Kwaliteit rolgordijnen in aluminium frame met 100% verduisterende stof. Met deze rolgordijnen heb je geen kieren & optimale afwerking. Bepaal eenvoudig de hoeveelheid lichtinval, door het gordijn op elk punt moeiteloos vast te zetten. Deze zijn beschikbaar in een aantal populaire kleuren en zo helemaal aan te passen naar jouw wensen en eisen.

Wat zijn de voordelen van dakraamrolgordijnen?

 • 100% verduisterende stof
 • Kindveilig (geen koord)
 • Nette afwerking met aluminium frame
 • Geen kieren dankzij zijgeleiding u-profielen
 • Zeer eenvoudige montage (max 10 minuten)
 • Speciaal gemaakt voor dakramen

Wat zijn de populairste kleuren voor dakraam rolgordijnen?

Bekijk onze top 5 dakraam rolgordijnen:

 1. Zwart dakraam rolgordijn
 2. Wit dakraam rolgordijn
 3. Creme dakraam rolgordijn
 4. Grijs dakraam rolgordijn
 5. Blauw dakraam rolgordijn

Hoe moet ik mijn dakramen opmeten?

Stap 1) Zoek eerst het typeplaatje van jouw dakraam op. Dit zit in de meeste gevallen aan de zij- of bovenkant van het dakraam.

Stap 2) Bevestig vervolgens het merk en het type dakraam waar jij de rolgordijnen wilt plaatsen.

Stap 3) Na het vinden van het juiste type, kun je de juiste selectie maken op de productpagina van jouw rolgordijn en kunnen de rolgordijnen op maat worden gemaakt.

Op de volgende afbeelding laten wij hier een voorbeeld van zien: