Verduisterend rolgordijn met zijgeleiding

Dat slapen belangrijk is, weten wij allemaal, maar waarom het zo belangrijk is, dat is niet bij iedereen bekend. Door te slapen worden uw hersenen opgeladen en klaargemaakt voor een nieuwe dag. Om goed te kunnen slapen is een verduistering van uw slaapkamer erg belangrijk, dit kan goed met een verduisterend rolgordijn op maat. Een verduisterend rolgordijn laat geen licht door en is aan de achterkant voorzien van een doorzichtige coating die ervoor zorgt dat er geen licht doorkomt, maar dat ook de warmte wordt buitengehouden in de zomer en binnengehouden wordt in de winter. Wij kunnen rolgordijnen op maat maken tot een breedte en hoogte van 4 meter, er is voor iedere slaapkamer dus een rolgordijn op maat te vinden want u heeft ook een ruime keuze aan kleuren.

Rolgordijn met zijgeleiding

Om de slaapkamer zoveel mogelijk te verduisteren kunt u er u-profielen bij bestellen, deze aluminium u-vormige profielen zitten aan de zijkant van het rolgordijn en de stof loopt door deze profielen. Zo voorkomt u dat er aan de zijkanten van de rolgordijnen licht naar binnen schijnt en zo kunt u in ieder geval in donkere kamer slapen. U -profielen worden in dezelfde kleur geleverd als uw cassette: wit, zwart of zilver:

Rolgordijn u-profiel            Rolgordijn met zijgeleidingWit rolgordijn

Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

Eerder werd al aangegeven dat uw hersenen worden opgeladen tijdens het slapen en dat ze worden klaargemaakt voor een nieuwe dag. De hersenen krijgen de kans om gegevens te reorganiseren, informatie beter te verwerken en ook herinneringen te reorganiseren. U leest hieronder waarom een goede nachtrust van belang is:

1. Iedere nacht voldoende slaapt zorgt voor een verlaging van de bloeddruk wanneer deze te hoog is. Voldoende slaap is voor mensen met een (te) hoge bloeddruk dus extra belangrijk.

2. Uw cellen vernieuwen zich tijdens het slapen en de huid herstelt zich, dit herstellen is belangrijk om vroegtijdige houdveroudering tegen te gaan.
3. Uw spieren herstellen zich in uw slaap. Vooral voor sporters is het dus belangrijk om iedere nacht voldoende te slapen.
4. U kunt zich beter concentreren en gegevens beter herinneren met voldoende slaap. Ook wordt u alerter. Voldoende slaap zorgt ervoor dat u zich op belangrijke dingen kunt concentreren en is dus belangrijk voor goede leer- en werkprestaties, maar ook worden veel verkeersongelukken veroorzaakt door te weinig slaap.
5. Te weinig slaap kan leiden tot een te hoog cholesterolgehalte.
6. Mensen die niet genoeg slapen, hebben een hoger risico op borst- en darmkanker. Gedacht wordt dat dit te maken door de verschillende niveaus van melatonine bij mensen die ’s nachts worden blootgesteld aan licht. Licht verminderd het melatonineniveau, welke belangrijk is om ons slaperig te maken en om kanker te voorkomen.
7. Slaap vermindert stress. Na een goede nachtrust voelt u zich minder gestresst.
8. Te weinig nachtrust leidt tot een hoger risico op diabetes.
9. Een goede nachtrust werkt libido verhogend.
10. Voldoende slaap zorgt ervoor dat u zich vrolijker voelt en creatiever met uitdagingen om kunt gaan.
11. Wanneer u voldoende slaapt, kan het u helpen met gewicht verliezen. Het blijkt dat mensen die minder dan 7 uur per nacht slapen, meer kans hebben op overgewicht of obesitas. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de gevolgen van te weinig slaap op uw hormoonbalans. Bovendien wordt de vraag naar (snelle) energietoevoer hoger wanneer u te weinig slaapt.
12. Voldoende slaap vermindert te kans op depressies. Een gebrek aan serotonine kan leiden tot depressies. Deze stof wordt vanzelf aangemaakt wanneer u minimaal 7 uur per nacht slaapt.

Rolgordijnen slaapkamer