rolgordijnen verwijderen

Wat zijn de voordelen van raamdecoratie

Raamdecoratie heeft vele functies en is een goede toevoeging aan de inrichting van uw huis. De reden dat mensen raamdecoratie aanschaffen is om de zon buiten te houden, maar zonwering heeft ook andere pluspunten. U profiteert namelijk ieder seizoen van de vele voordelen die zonwering met zich meebrengen.

Definitie raamdecoratie: raamdecoratie, de naam zegt het al, is decoratie voor het raam. Wat wij bedoelen met raamdecoratie is eigenlijk zonwering om binnen op te hangen. Van Dale omschrijft zonwering: als een voorziening om zonnestralen en zonnewarmte buiten te sluiten.

Voorbeelden raamdecoratie?

voordelen raamdecoratie duo rolgordijnen
Duorolgordijnen

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie en iedere vorm van raambekleding heeft voordelen en nadelen. Zo is er voor iedereen geschikte raamdecoratie te vinden, bijvoorbeeld rolgordijnen, lamellen, jaloezieën, duo rolgordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen. De ene vorm van zonwering is makkelijk op te hangen, terwijl u met de andere zonwering weer meer mogenlijkheden heeft om met het licht te spelen.

voordelen raamdecoratie plissegordijnen
Plisségordijnen
voordelen raamdecoratie rolgordijnen
Rolgordijnen
Voordelen raamdecoratie jaloezieën
Jaloezieën
voordelen raamdecoratie vouwgordijnen
Vouwgordijnen
Voordelen raamdecoratie lamellen
Lamellen

 

 

 

 

 

 

6 voordelen van raamdecoratie

Iedere vorm van raamdecoratie is anders en brengen dus ook andere voordelen met zich mee. Wij hebben de voordelen van raamdecoratie voor u op een rijtje gezet:

1. Privacy

Nederlanders vinden privacy belangrijk, zeker in hun vertrouwde omgeving. Een woning met veel ramen geeft veel licht en is mooi, maar het zorgt ook voor veel inkijk. Het is prettig als jan en alleman niet naar binnen kunnen kijken en u thuis kunt doen en laten wat u wilt. Ook mensen die op de begane grond wonen hebben veel last van nieuwsgierige voorbijgangers, met plisségordijnen kunt u het beste uw privacy waarborgen zonder dat u zelf niet meer naar buiten kan kijken. U kunt het gordijn in het midden van het raam hangen op ooghoogte, dan komt er zowel aan de boven- als onderkant licht binnen. Met lichtdoorlatende rolgordijnen kunt u ervoor zorgen dat het niet te donker wordt in huis maar u wel voldoende privacy heeft. Een voordeel van raamdecoratie is dus dat het zorgt voor privacy.

plissegordijnen zorgen voor privacy

 2 Inbraakpreventie

De privacy die u heeft met zonwering zorgt ook gelijk voor inbraakpreventie. Raamdecoratie zorgt voor inbraakpreventie doordat er niet te zien is wat er in huis te halen valt en omdat dieven ook niet kunnen zien of bewoners wel of niet thuis zijn en daarom durven ze minder snel naar binnen te gaan. Met rolluiken zorgt u `s nachts helemaal voor een goede inbraakbeveiliging.

rolluiken voor inbraakpreventie

 3. Temperatuur

Zonwering heeft veel invloed op de temperatuur in huis. De lichtinval wordt gedempt waardoor er automatisch minder warmte naar binnen dringt. Verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van een speciale coating en hebben daardoor een goede isolerende werking. Verduisterende dubbele plisségordijnen zijn voorzien een aluminium folie aan de binnenkant en ook door de stilstaande licht tussen de stof zijn deze plissés extra isolerend. In de zomer profiteert u van minder warmte in huis, maar in de winter kunt u ervoor zorgen dat de warmte binnenblijft.

 4. Energie besparend

Omdat de warmte in de winter kan worden binnen gehouden, zorgt het dat u minder hoeft te stoken en daarmee kan er flink bespaart worden op uw energierekening. Raamdecoratie brengt dus als voordeel minder energiekosten met zich mee.

rolgordijnen zijn energiebesparend

 5. Decoratie

Raamdecoratie, de naam zegt het al, is niet alleen een praktische oplossing tegen de zon, het is ook een toevoeging van de uitstraling van uw woning. Wij hebben verschillende kleuren raamdecoratie en daarmee is er voor ieder interieur een geschikte vorm van raamdecoratie.

 6. Verkleuring

Raamdecoratie houdt de zon tegen en beschermt daardoor uw meubels en interieur tegen verkleuring.

Voordelen raamdecoratie