Zijn semi-transparante rolgordijnen geschikt voor badkamers? FAQ voor vochtige ruimtes

Voor degenen met een badkamer met ramen, is het vinden van geschikte raamdecoratie van essentieel belang voor privacy en vochtbestendigheid. Niet alle raamdecoraties zijn echter geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Rolgordijnen op maat kunnen een oplossing bieden, maar het is cruciaal om de juiste keuzes te maken. Laten we enkele veel gestelde vragen beantwoorden over semi-transparante rolgordijnen in de badkamer.

Welk rolgordijn is geschikt voor in de badkamer?

Wanneer er een raam in je badkamer aanwezig is, is het wenselijk om hier iets voor te plaatsen om de gewenste mate van privacy te bereiken. Niet alle soorten raamdecoratie zijn echter geschikt voor gebruik in de badkamer, vanwege de invloed van vocht op bepaalde materialen. Op maat gemaakte rolgordijnen kunnen goed worden gebruikt in vochtige ruimtes, maar het is essentieel om specifieke rolgordijnen te selecteren die geschikt zijn voor badkamers. Bij de bediening is het verstandig om te kiezen voor een kunststof ketting, aangezien deze niet zal roesten. Voor de uitvoering is het aan te bevelen om te opteren voor de standaard configuratie.

Welke stoffen zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

Niet alle rolgordijnen zijn geschikt voor in de badkamer. Dankzij de speciaal ontwikkelde coating en afwerking zijn de rolgordijnen van Pax Raamdecoratie uitstekend geschikt voor badkamers. Heel vaak zit er in een badkamer een kiep-kantel raam, ook voor deze ramen zijn er geschikte rolgordijnen. 

 1. Verduisterende stof
  Een verduisterende stof houdt in dat de stof geen licht door laat. Een verduisterend rolgordijn zorgt dat een ruimte donkerder wordt. Een verduisterend rolgordijn is geschikt voor in een badkamer.
 2. Vochtbestendige stof
  Een vochtbestendige stof houdt in dat de stof vochtbestendig is. Een vochtbestendig rolgordijn is speciaal gemaakt om op te hangen in een badkamer. Een vochtbestendig rolgordijn is verduisterend en laat dus geen licht door.
 3. Isolerende stof
  Een isolerende stof houdt in dat de stof isolerend werkt. Een isolerend rolgordijn zorgt dat er minder snel warmte via het raam verloren gaat en als de zon op het rolgordijn schijnt dat er minder snel warmte in de ruimte komt. Een isolerend rolgordijn is gemaakt van een verduisterende stof en daarom geschikt voor in een badkamer.

Waarom zijn juist rolgordijnen zo geschikt voor de badkamer?

In de badkamer is de keuze voor raamdecoratie van cruciaal belang, en rolgordijnen blijken een uitstekende keuze te zijn. Wat maakt rolgordijnen juist zo geschikt voor de badkamer? Allereerst bieden op maat gemaakte rolgordijnen de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Ze zijn speciaal ontworpen om vochtige omgevingen te weerstaan, wat essentieel is voor een ruimte met vaak wisselende vochtigheidsniveaus. De veelzijdigheid van rolgordijnen stelt je in staat om te kiezen voor verduisterende, vochtbestendige, of isolerende stoffen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Bovendien biedt de bediening met een kunststof ketting duurzaamheid in een vochtige omgeving. Met rolgordijnen kun je niet alleen de gewenste privacy behouden, maar ook een stijlvolle en functionele uitstraling aan jouw badkamer toevoegen.

Waar moet je op letten bij het samenstellen van rolgordijnen voor de badkamer?

Lang niet alle raamdecoratie is geschikt voor de badkamer. Zo kunnen sommige onderdelen gaan roesten door de vochtigheid, sommige materialen gaan snel schimmelen en andere raamdecoratie geeft niet de benodigde privacy. Neem daarom de volgende factoren mee in jouw keuze:

 • Vochtbestendig
 • Hoge mate van privacy = verduisterend of semi-transparant
 • Kun je boren in jouw badkamer? Zo niet, ophangen zonder boren = Smartfit
 • Kies voor een kunststof ketting (metaal kan gaan roesten)

Algemene tip: zorg voor voldoende ventilatie in jouw badkamer, zodat alles goed de tijd heeft om te drogen.

Rolgordijnen voor een kiep-kantelramen in vochtige ruimtes (zonder boren)

In een badkamer zit vaak een kiepkantelraam. Dit is een raam dat volledig open kan en op een kiepstand kan worden gezet. Een rolgordijn is geschikt om voor een kiepkantelraam te hangen en dat kan op de volgende manieren:

 • Rolgordijn monteren op een houten kiepkantelraam
 • Rolgordijn monteren aan het plafond van het kozijn (alleen mogelijk als boven het raam voldoende ruimte is)
 • Rolgordijn op de muur boven/ naast het kozijn monteren
 • Rolgordijn aan het plafond monteren
 • Rolgordijn monteren via smartfitsysteem