Is een verduisterend rolgordijn op maat ook zonwerend?

Een verduisterend rolgordijn op maat is zeker zonwerend. Het verduisterende effect van het gordijn wordt namelijk veroorzaakt door een dikke stof die het licht tegenhoudt. Hierdoor wordt niet alleen het licht geblokkeerd, maar ook de warmte die ermee gepaard gaat. Dit betekent dat een verduisterend rolgordijn op maat niet alleen de slaapkamer volledig kan verduisteren, maar ook kan helpen om de temperatuur in de kamer te reguleren en te voorkomen dat het te warm wordt op zonnige dagen.

Wat zijn de voordelen van verduisterende rolgordijnen?

Dat is niet het enige voordeel van een verduisterend rolgordijn op maat. Het is namelijk ook een uitstekende vorm van privacy. Het gordijn houdt nieuwsgierige blikken van buitenaf tegen en beschermt zo je privacy. Daarnaast kan het ook geluidswerend werken. De dikke stof van het gordijn absorbeert namelijk geluid en voorkomt zo dat het van buitenaf de slaapkamer binnendringt.

Een ander voordeel van een verduisterend rolgordijn op maat is dat het gemakkelijk te bedienen is. Het gordijn wordt vaak geleverd met een kettingmechanisme waarmee je het gordijn gemakkelijk omhoog en omlaag kunt rollen. Sommige gordijnen zijn ook elektrisch bedienbaar, waardoor je ze met een druk op de knop kunt openen en sluiten. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook veiliger omdat je niet hoeft te bukken om het gordijn te bedienen.

Waarom een verduisterend rolgordijn op maar gemaakt en niet kant en klaar?

Tot slot is het vermeldenswaard dat verduisterende rolgordijnen op maat in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat je een gordijn kunt kiezen dat past bij de stijl van jouw slaapkamer. En als je een verduisterend rolgordijn op maat laat maken, kun je het gordijn ook precies laten passen bij de afmetingen van jouw raam. Dit zorgt niet alleen voor een perfecte pasvorm, maar ook voor een betere isolatie, meer energiebesparing & optimale verduistering.